Секс- Въпрос 19

мъж-спи-след-сексВъпрос:

Около десет секунди след като правим секс, моят съпруг заспива, точно когато бих искала още малко прегръдки и галене. Как да го задържа буден?

Отговор:

За да разберете как да спирате вашия съпруг да не захърква, ще трябва да разберете повече за това как се сеят кармичните семена и различните начини, по които те узряват.

Помнете, че започваме всяко упражнение, като идентифицираме същността на това, което искаме. И това, което искаме този път, е енергия: или по-скоро- да видим повече енергия у съпруга ви. Може да си мислите, че това означава да му дадете повече енергия, но нещата не стават така.

Най-общо казано-няма никакъв начин да посеем кармично семе в друг човек; той трябва да го направи самостоятелно, такова е естеството на семената. Колкото и да ни се иска да ги посеем за тях, просто няма начин да дадем на някого от нашите собствени семена. Древните тибетци имат един интересен начин за доказване на това.

САМО НИЕ МОЖЕМ ДА СЕЕМ СОБСТВЕНИТЕ СИ СЕМЕНА

Преди всичко те казват, че има безброй създания във Вселената, които са успели да посеят най-висшите семена и са се превърнали в ангелски същества с невероятна мощ. Както вече сте усетили, колкото по-добра ставате в сеенето на семена, толкова повече съчувствие към другите изпитвате- такава е природата на човек, който през повечето време търси на кого да помогне. Ангелите са най-умелите сеячи на семена и най-добрите от всички живи същества.

Следователно- ако има някакъв начин човек да даде на другиго своите семена, да откъсне семе от собственото си съзнание и да го вкара някак си в чуждия ум- тези ангели вече са го направили, много отдавна. И тогава хора като вас и мен не биха имали изобщо проблеми с партньорите си, защото съчувстващите същества с удоволствие щяха да са поставили в нашето съзнание семената, чрез които партньорите ни биха имали неизтощима енергия.

И затова задачата за раздвижване на вашия съпруг изглежда невъзможна за изпълнение- освен ако не разберем четирите начина, по които узряват кармичните семена. Те се наричат Четирите Цветя.

Първият начин сме срещали най-често досега- да накараме нещата да се случват така, както ние ги искаме. Ако дадем близост, получаваме близост; ако сме добронамерени, ще получим добри чувства; ако помагаме на другите да достигнат финансова независимост, ние също ще я получим.

И така: ако искаме енергия- ако се надяваме да можем да поддържаме или увеличаваме собствената си енергия- трябва да помагаме на другите хора да направят същото. Това, което най-често източва енергията, са всички негативни емоции: гняв; ревност; надеждата, че другите ще се провалят; желание да нараним някого, за да получим това, което искаме. Ако се надяваме да имаме повече енергия, трябва да се опитваме да спрем негативните си емоции и да помагаме на тези около нас да спрат техните.

Начинът е лесен. Просто помнете, че писалката идва от нас самите; всичко, което някой казва, за да ни раздразни, също идва от нас самите, защото ние сме казали нещо подобно на някого другиго- миналата седмица, вчера, тази сутрин. И ако ние спрем, те също ще спрат.

Вторият начин за узряване на семената е в нашите привични партньори: в началото може би ни е неудобно да им кажем сериозна лъжа, но вторият път вече е по-лесно- и лъгането скоро става навик.

Четвъртият начин, по който узряват семената, идва по-късно, когато умираме. В процеса на смъртта семената, които сме посявали най-последователно по време на живота си, излизат на повърхността и започват да оформят една нова реалност пред нас. И след това ние се придвижваме в тази реалност. Това са просто още семена от същия вид, които ще създадат сега вашите следващи пет минути и следващите пет реда, които ще прочетете.

двойка-се-гушкатОбаче, когато умираме, силата на определени семена в нас се умножава хиляди пъти- достатъчно, за да създаде един нов свят пред нас; затова те се смятат за различен клас семена. Например, ако ние непрекъснато сме лъгали другите около нас- влизаме в един живот, в който хората около нас непрекъснато се опитват да ни измамят.

Обаче в случая с вашия съпруг ние се интересуваме най-много от третия начин за узряване на семената. Можем да го наречем ефект на кармичните семена върху околната среда. Например, ако ние често лъжем другите, ще започнем да виждаме лъжи навсякъде около нас. При моите пътувания често срещам хора, които питат защо правителствената корупция е такъв проблем в тяхната страна и именно това е отговорът.

Ето къде можем да променим енергията на вашия съпруг, дори без да му даваме от нашите семена. Кармата, за да имаме ние самите повече енергия идва от използването на информацията за семената, за да спрем нашите собствени негативни емоции и да помогнем на другите да направят същото. Докато напредваме все повече и повече в това отношение, различните начини на узряване, които описах, ще започнат да се появяват.

Вместо да виждате все повече лъжи около себе си, вие ще видите как хората в живота ви се раздават на повече енергия- включително съпруга ви. Така че вече знаете къде да съсредоточите усилията си.

И една последна забележка. Ако беше възможно да поставите семе в главата на съпруга ви, той щеше да се види как има повече енергия, като същевременно вие ще го виждате как има повече енергия, защото вашите собствени семена са променили света, в който вие живеете. И всъщност, ако той помага на другите да получат повече енергия, като им помага да преодолеят своите собствени негативни емоции, той от своя страна ще се види как има повече енергия.

Но също така е напълно възможно- тъй като помагаме на другите хора- да видим как нашият съпруг има повече енергия, защото той е част от нашия все по-енергичен свят; докато е в същото време той се възприема като по-уморен.

ЧЕТИРИТЕ ЦВЕТЯ

1) Получавате същото нещо, което давате.

2) Да правите това става навик.

3) Това, което правите, създава хората и света около вас.

4) То създава също така и света, в който встъпвате след това.

НАМЕРИ ОТГОВОРА….