Секс- Въпрос 18

секс-проблеми-с-партньора

Въпрос:

Когато сме интимни, ние с партньора ми изглежда изпитваме трудност да кажем един на друг какво би ни доставило най-голямо удоволствие. Каква е кармата, за да можем да говорим спокойно за тези неща и да се слушаме един друг?

 

Отговор:

Ние изпитваме затруднение да говорим за секс и за нашите сексуални нужди- дори с партньора си- защото дълбоко в себе си ние смятаме секса за нещо мръсно. Сексуалното влечение е несъмнено една от най-мощните сили в човешката психика и желанието за секс може да накара и най-разумния човек да действа ирационално, да заблуждава себе си и да наранява другите.

Обаче, както всички мощни сили- като огъня например, с който можете да си готвите храната или да си запалите къщата- човешкото либидо може да бъде канализирано и да върши добро. Този факт се признава във висшите учения на Буда, известни като Диамантения път. В тези учения се описва едно вътрешно тяло, което съществува успоредно с грубото физическо тяло.

Това вътрешно тяло се състои от мрежа тънки вътрешни канали, съставени от самата светлина и в тези канали се движи фина енергия, която осигурява основата не само на живота, но и на самите ни мисли. На това място съзнанието се среща с тялото, като ветрец по наковалнята на ковача.

Най-дълбоките от тези канали обикновено не са активни, те са блокирани от онези 84,000 негативни емоции. Тъй като енергиите, които текат по каналите са основата на мисълта, има някои мисли, които ние никога няма да познаем, освен ако не отпушим тези канали. И това са най-висшите мисли- чувството за любов към целия свят, проникновение в самата вътрешна механика на действителността.

ЗАЕДНО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ПОВЕЧЕ

При нормалния човек тези най-дълбоки канали се отварят само в два случая през целия му живот. Единият е моментът със смъртта, когато цялото тяло неволно се разхлабва и всички канали се отварят. Но най-дълбоките канали се отварят и по време на сексуалния акт, в момента на оргазма.

Древните тибетски писания твърдят, че- за няколко секунди в тези два случая- ние се приближаваме към двете най-висши мисли: съчувствие и върховно разбиране. Ако знаем какво да търсим, и ако имаме възвишеното намерение да го направим, то в най-дълбоките моменти на физическата любов можем да получим дари прозрение за Бога.

секс-проблеми-с-партньораМоже би това помага да разберем силата на сексуалното влечение. Може би ние усещаме, след като сме изпитали сексуалното преживяване, че тук има нещо по-дълбоко, потенциал за високия полет на човешката душа.

И затова можем да разгледаме секса, както огъня, от двете му страни: като много унищожителна и унизителна сила, когато се изпълнява без любов и нежност, или като средство за извисяване на човешкия дух. Сексът, като всяко друго преживяване на този свят, може  да се види по два коренно различни начина, в зависимост от семената в нашето съзнание.

Трябва да сеете семена, след това да изпитвате възвишената страна на вашето общо физическо преживяване; и после напълно естествено няма да се поколебаете да обсъждате и най-интимните въпроси помежду си. Лесен начин да направите това е да си мислите как вие двамата, ако сърцата ви са свързани по-дълбоко чрез свързването на телата, можете да служите на другите хора по-добре отколкото всеки от вас поотделно.

Интимността неизбежно ще ви събере още по-близо един към друг, а заедно вие можете да направите повече. Съзнателно планирайте неща, които можете да направите заедно, за да помогнете на някой друг; добър пример би било да отидете да посетите възрастната жена, за която говорихме по-рано, да посеете някои семена, които да ви обвържат по-здраво. И помнете; трябва да завършите с Кафе медитация. Същите тези семена ще узреят в нарастващата лекота, с която ще разговаряте за вашите нужди в леглото.

НАМЕРИ ОТГОВОРА….