Сатурн в астрологията

Астролозите тайно обожават Сатурн. С тази планета можеш да плашиш впечатлителните клиенти,обяснявайки с нея всички жизнени неуредици като например: отсъствие на пари, непоявяването на дългоочаквания принц, болест на бъбреците, причина за депресия. Рецептите са обикновено прости: търпение, смирение, очакване. Времето лекува всички рани. Ако този метод не Ви помага, значи не сте чакали достатъчно. Или не сте изпълнили дълга на своята карма, за съществуването на който вие до днес не сте и подозирали. В действителност всичко не е така праволинейно и подчинено на кармата, както би ни се искало. От тази статия ще разберете начините за интерпретиране на Сатурн в астрологията. Как да свалиш от себе си ограниченията , наложени от обстоятелствата.

сатурнЗа какво мълчат символите?

В астрологията Сатурн е последната планета, която може да бъде видяна от Земята с невъоръжено око. Това е границата между нашия свят, видян от Космоса и чуждото пространство. По- нататък идват Уран, Нептун ,Плутон.

Аналогия- това е границата на личността, след която започват интересите на поколенията , нациите, държавите. Това е черта между личностното и колективното. Между живота и смъртта.

Символът на Сатурн в астрологията е     – кръст и лунен сърп. Интерпретациите на този символ са много. Да отделим най-важните

  1. Кръст – форма, кристализация
  2. Сърп – душа, вътрешен мир, потребности

Власт на материята над Духа. Аз подчинявам своите потребности на външните обстоятелства. Съдба. Рок.

Колко струва един час от Вашия живот?

Митологичния герой – богът Кронос при древните гърци е символ на всепоглъщащото време. Много бизнесмени и успели хора казват, че времето е единствения и най ценен ресурс. Помислете си, какво,освен битовите разходи, влиза в стойността на всяка стока или услуга? Колко струва един работен час на производството? Защо именно толкова? На какво се базира тази цифра ако игнорираме пазарните тенденции, възможностите на работодателя и т.н. ?

В астрологията Слънцето и Сатурн винаги работят заедно , та са двата края на един процес.

Слънцето – това съм аз, моя дух , това доколко аз ценя себе си, моят сакрален смисъл и мотивация

Сатурн – това е материалната форма на Духа, безжизнена материя.

Ако аз не ценя своето време и енергия, Сатурн започва да преобладава. В моя живот се появяват проблеми, изчезва смисълът, светът започва да ме угнетява и ограничава. Аз сякаш се превръщам в камък

Много ярък пример за взаимодействието между Слънцето и Сатурн. Има хора, например астролози, които работят за десетки хиляди долара в час. Има и такива, не по-малко талантливи, които работят за стотинки. И едните и другите продават своето време, но едните от тях го ценят, а другите, не.

Ако човек се огъва под условията на пазара, не мога да ценя своите заслуги повече от тези на другите,в в нашата страна е невъзможно да построиш нормален бизнес, ще бъда като всички – такива съждения са ясен признак за това, че Слънцето не работи. Това е отсъствие на главния смисъл в живота, това , което грее, което ни мотивира, което сутрин ни вдига от леглото. Личността е притисната в прегръдките на Сатурн. И ако на искате да се превърнете в поредната Снежна кралица с нейния леден дворец, Вие трябва срочно да предприемате мерки.

В астрологията Слънцето, това е единствения начин да се разтопи леда на Сатурн. Спомнете си, че когато се занимавате с любимите си неща, Вие не чувствате хода на времето. Часовете летят незабележимо.

Разкриваме тайната на маркетолозите и на върлите двойкаджии

В астрологията инструментите на Сатурн са страх и срам. Спомнете си следните асоциации. Кръвта замръзва в жилите, ръцете се вледеняват. Когато изпитвате срам, Ви се иска да се смалите, да се продъните вдън земя, вие прикривате лицето си с ръце. Тези чувства ограничават свободата на мислене и действия. Но ако ги преодолеете, ще имате успех.

Срамът и страхът се използуват както от маркетолозите, така от бабите на двора и от родините и приятелите и т.н. Това става под формата на щампи и крилати фрази като например.

– Какво??? Вие все още не сте купили тази чанта или телефон? – значи Вие сте непълноценен, откъснали сте се от колектива. Това не е модно

– Вие живеете за собствено удоволствие, имате собствено мнение – А какво ще помислят хората? Не се правете на интересен. Неудобно е да се държите така.

– Искам да се преселя в чужбина. – Предател. Ти там на никого не си нужен

– Искам да стана дизайнер. Ще получаваш стотинки. Там пробиват единици. По – добре стани юрист или програмист. С такава професия точно ще преживяваш добре. Намери си нормална работа.

– Аз знам по – добре. Преживял съм много. Или още по- заплашителен вариант: като преживееш това, което аз съм преживял, тогава ще видиш.

Целият този „фолклор“ има за цел едно: да загаси Вашето Аз, Вашето слънце и да Ви вкара в определени рамки. А тези, които не се отказват от своето Слънце ги морят страх и срам.

По статистика двойкаджиите и тройкаджиите по-често преуспяват в живота, защото отличниците работят в тяхна полза. Двойкаджиите са свикнали да вървят против системата, да мислят нестандартно. А отличниците от ранни години вкарват себе си в шаблонни стереотипи. Поради това много учебни заведения на Запад са отменили бележките като критерий за оценка на знанията

Невероятно, но на постсъветското пространство, силата на възрастта има магическо влияние. Това явление не е подминало и нашата наука за звездите. Колко често обичащите себе си астролози пишат – занимавам се професионално с астрология 100500 години. И ако посмеете да не се съгласите с тях за нещо,веднага ще чуете в свой адрес, че Вие нямате опит, че Вие изобщо нищо не разбирате, че сте твърде млад за да разберете нещо. Ей такава история.

Необоснованата критика<,това е още едно свойство на Сатурн в астрологията.Тогава, когато личността няма своето Аз, своето Слънце, тогава остава само едно богатство – изживените години.

След това е ясно – кажете какво ще правим сега

Да преминем от общи разсъждения към практика. Да изясним основните трактовки и значения на Сатурн в астрологията

– рамки, ограничения,правила, закон

– време (това е най-главния ограничаващ фактор), възраст

– планиране, разчет, последователност

– дисциплина , ред

– концентрация

– конкретни цели, Абстрактната фраза – искам да стана знаменит според Юпитер звучи така – искам да стана знаменит утре в 20.00 часа.

– стабилност, основателност, сериозност, отговорност

– опит

-всичко старо и древно

– основа, обшивка,скелет, кости

– студ , лед

– самота, смирение

Негативно значение на Сатурн в астрологията

– депресия, меланхолия, подтиснатост, мрънкане

– препятствия, задръжки,ограничения, принуждаване,търпение

– хронични болести. Проблеми

– хаос (образно куп боклук и нищо ценностно наоколо)

-страх, срам (още един ограничаващ фактор )

Сега господства идеята за всепроникващата свобода, отсъствие на всякакви рамки, правила и разстояния. Но Сатурн не остава настрана и ни се се отплаща със замърсяване на околната среда, упадък на моралните норми и устои.

Принципът на Сатурн – работа, труд. Там, където се намира Сатурн, трябва да се работи, да се прилагат усилия, да се планира, да се спазва реда. И ако ние спазваме тези правила, получаваме траен успех и реализацията, за която може само да се мечтае.

Ако ние не правим всичко това, чака ни неприятната, обратна страна на медала: проблеми, препятствия, пречки, ограничения, преждевременно остаряване.

Плюс на Сатурн в 2 Дом – твърдо финансово положение. Стабилен ръст на доходите. Ако планирам всичко, ако съм алчен, в добрия смисъл на думата, ако си поставям конкретни финансови цели, ако печеля пари в сферите на дизайна,властта,управлението, строителството, архитектурата – то моите доходи растат.

Минус – сериозни парични проблеми. Постоянно не достигат средства.

Премахнете излишната информация.

Знакът на Сатурн можем смело да игнорираме. Тази информация няма практически смисъл. Висшите и социални планети се движат много бавно. Юпитер във Везни се намира у по-голямата част от Вашите съученици.

Висшите и социални планети в знаците на зодиака – това са обществени тенденции , течения и работа за астролозите, занимаващи се със световна астрология, с изучаване на картите на страните и народите.

Що се отнася до съществените достойнства, забравете за Сатурн в обителта или в изгнание.Сатурн се намира в един зодиакален знак почти 2,5 години. Или Вие действително мислите, че всички хора с изгонен Сатурн в съзвездието Лъв, родили се в това време , имат развалени зъби и са недисциплинирани, безотговорни и развейпрах ?

Такива шедьоври често могат да се срещнат на просторите на всезнаещия интернет. Божествения навик на Сатурн в астрологията, това е умението да отделя зърното от плявата.

Как работят аспектите на Сатурн в астрологията?

В аспект към личностните планети Сатурн дава концентрация, свиване, практичност, страх, блокировки ( особено в квадратури,опозиции и съединения)

Луна в аспекта на Сатурн – нужда от лично пространство, самота, статус, контрол,. Самодисциплина. Трудохолизум

(- ) депресия, неспособност да чувстваш, синдрома на хилядолетния дъб, хладнина. Околният свят е недружелюбен към мен. Аз съм длъжен на всички.

Установка: колкото повече работя – толкова по-добре, даже ако това не носи резултати. Силни квадрати, опозиции,вечно чувство за вина, на всички съм нещо длъжен, чувство на срам,постоянно закъснявям, не успявам навреме. Зациклил съм върху миналото. Безсъзнателно – не мога да живея без проблеми.

Препоръка: да се живее по план, по план за всеки ден. Ако не знам , какво ще бъде с мен след седмица, аз се паникьосвам. Занимавам се делово, практично. В храненето – режим, диета, пост. Един път месечно гладувам. Отпущам се чрез напрежение, работа, изпълнение на задачите. В къщи поддържам идеална чистота.

Слънце в аспекта към Сатурн – страх от радостта. Считам, че радостта идва в резултат на търпение, смирение и преодоляване на проблеми. Моето АЗ силно зависи от социума. Аз съм ръководител,администратор, координатор, законодател. В мен живее голям БОСС . Колкото повече остарявам, толкова повече расте моята самооценка, толкова повече аз уважавам и ценя сам себе си. У мене се появяват железобетонни принципи. Получавам радост от работата и статуса.

(- )аз съм зависим от чуждото мнение, боя да се самоизразя, да тръгна против тълпата. Страх да погледнеш в бъдещето.

Препоръка: да се поставят цели, минимум на 10 години напред. Да се прочете биографията на изобразения на банкнотата от 100 долара Бенджамин Франклин. Да се гмурнеш в социума, кариерата, бизнеса. Да достигнеш професионален статут.

Меркурий в аспекта на Сатурн – излагам информацията структурно и последователно. Ред, точност и практичност в думите. Уча се бавно, но основателно. В разговора обичам официалния стил. Минимализъм в думите. Склонност към точните науки, където всичко може да се пресметне, да се подведе под формула. Присъствие на талант на критик.

(- )страх да си изкажеш мисълта. Трудност при последователно излагане на мислите си. В главата цари хаос,който подтиска мозъчната дейност. Не достигат думи. Понякога това води до появата на дефекти в речта. Проблеми в общуването, в установяването на контакти. Прекалена категоричност в изказванията. Дребнавост и досадност.

Съвет: да помислиш добре , преди да кажеш нещо. Когато искаш да изучиш нещо, разбий го предварително на части. Поставяй строг филтър на всяка информация. Изключвай периодически на 24 часа интернет. Обезателно си давай почивка на ума.

Венера в аспект към Сатурн – преди да направя избор – мисля, оценявам , измервам. Склонност към дълги и здрави взаимоотношения. Разстоянието сближава. С времето любовта става все по-силна. По отношение на парите – трупам, планирам,броя.

(-) проблем с правенето на избор. Блокиране в отношенията, партньорството. Времето разваля съюзите. Алчен и скъперник. Силно напрегнати аспекти – блокаж по отношение на парите от серията – няма лесни пари. За да ги печелиш трябва да бачкаш като разпран. установка на бедност. Парите са зло.

Съвет: да се икономисва, дори само символично. В отношенията да се създаде лично пространство между хората. Да се придържаме към чистота във взаимоотношенията с хората. Да се прекъсват всички излишни и ненужни връзки, иначе ще ме изсмукват като вампир, ще ме обвиняват, ще изсипват на главата ми негативи.

Марс в аспекта на Сатурн – правя всичко по план. Поставям конкретни задачи, какво и как искам да направя. Точно и практично спазвам всички срокове. Най – добре се работи сам, когато има свободно лично пространство. Работохолик. Докато не го направя , няма да се успокоя.

(-) почва да действа страх.Ами ако нещо не е така? Неправилно? Когато започвам да правя нещо, веднага се появяват много проблеми и допълнителни натоварвания. Подтиснат гняв, задавена агресия, които се изливат в травми, натъртвания и счупвания. Това е един от индикаторите за подтискане на инициативата по време на детството.

Препоръки: разбивайте всяко действие на задачи и точки. Поставяйте ясни и точни срокове. Занимавайте се с йога, с всякакви дейности, свързани с натоварвания, търпение. Тежка атлетика. Ако изпитвам гняв – почвам да троша всичко наоколо. Например, взимам в ръцете чук и почвам да троша тухли.

Аспектите на Сатурн към социалните и висшите планети не носят психологически товар, а само събитийно ниво на Домовете, в които се намират планетите. По тази причина ние няма да ги изследваме в тази статия.

Сатурн в I

Имате талант на ръководител и администратор. Леко се вписвате във всяка йерархична система, там, където има система и ред. Понякога даже прекалено. Ако личността е осъзната – социумът не ми влияе изобщо. Аз сам знам как трябва. Човек не може да бъде прекършен лесно. С възрастта ставам все по-красив и по-здрав. Облеклото – класика, делови стил.

Когато представям себе си, устройвам се на работа, искам да направя впечатление – винаги акцентирам на своите постижения, опит, надеждност. Демонстрирам, какви задачи мога да решавам. Една стандартна препоръка, но тя се отнася само за тези , при когото Сатурн или Козирог имат връзка с Първи или Десети Дом.

Ако светлината, Слънцето е загаснало – аз напълно се навеждам под общественото мнение. Болести на гръбначния стълб, гърба, зъбите. Пространството безпощадно ни мачка със своите задължения. Особено ако Сатурн е поразен.

Сатурн в II

Броя всяка стотинка. Ако няма други указания, не давам никому нищо, скъпернича, строя финансова стълба: отначало се уча как да спечеля хиляда, след това десет хиляди, след това сто. Трупане на пари с обяснението – събирам пари за стари години.

Доходите са от: недвижимост, строителство, дизайн, архитектура, държавна служба, управление, бизнес, антиквариат, драгоценности, нотариус. Вредно е да очаквате леки пари. По-добре заобикаляйте рисковете.

Негативно – постоянни парични проблеми и дългове. Средствата постоянно не стигат. За сметка на това боклукът и парцалите се натрупват с удивителна скорост.

Сатурн в III

Разглеждам внимателно всяка входяща информация,връзки, познанства.Иначе настъпва хаос и бардак. Да не се слушат и гледат новините вечерно време. Да се кара кола внимателно, бавно, спазвайки правилата.Помнете, там, където Сатурн трябва да се придържа към реда и закона.

Проблеми в обучението, запознанствата, разговорите за времето. Закъснения с пътуванията, с документите. Прохладни отношения с роднините и съучениците.

Сатурн в IV

Често дава студено детство. Взискателни родители. В къщи обезателно да се поддържа идеален ред.В стила се приветства минимализма. С роднините ни сближават семейните трудности, дълга, задълженията. Колкото по-рано се откъсна от семейното огнище, толкова по-добре.

Пораженията на Сатурн – проблема с недвижимите имоти, липса на собствено жилище, вечни сложни ремонти, разтегнати във времето.Стените на собствената квартира Ви подтискат, имате желание да избягате. Откъснатост от корените си, от семейството. Родови травми. Не мога да се разделя и да живея отделно от роднините си.

Сатурн в V

Превръщам своите хобита и увлечения в проекти. Бизнес атмосферата, темата за властта – това са идеалните развлечения за мен. Почивката се планира предварително. На срещите играете ролята на сериозен и отговорен човек. Влюбвам се трудно или за много дълъг период. Пресмятам всички рискове.

Само или късно дете. Проблеми с децата. Силно напрегнат Сатурн – бездетност, но тук е необходимо да се уточнят и другите показатели на картата.

Сатурн в VI

Фиксация в работата. Или сто години не мога да си намеря такава или не могат да ме уволнят. На работа изпълнявам всичко в срок, навреме и правилно. Добре се вписвам там, където има рамки, йерархия, система. Профилактика на здравето чрез диети, физически и статични натоварвания. С подчинените спазвам субординацията. Никакви седянки и душевни разговори.

Минус: хронически проблеми със здравето, зъбите и костите.Работя като десет души. Дълговете и задълженията изпиват всичките ми сокове. Злият Сатурн – домашните ни животни са вредители. Постоянно ни атакуват хлебарки, мравки и мишки. Вземете си змия, паяк или някакво влечуго.

Сатурн в VII

Препоръчително е да встъпите в брак не по-късно от 29 та си годишнина( това е пълния цикъл на Сатурн в астрологията). Избраникът Ви да бъде Козирог, Сатурн, значително по-възрастен от Вас с високо положение в обществото. Официален брак. В този съюз всеки трябва да има своето лично пространство. Строя граници между мен и любимия ми. Всяко едно делово партньорство да се документира. Да не се вярва на голи думи.

Злият Сатурн – продължителни съдебни процеси. Болезнени разводи. Околните не ме приемат. Лоша слава и репутация. Самота, Дълги години на можете да построите отношения.

Сатурн в VIII

Инвестициите и финансовите рискове предизвикват страх и засилено чувство за отговорност. Ако сте решили да влагате пари се застраховайте, получете всички възможни писмени гаранции. Влагайте пари в недвижимост, в проверени от времето компании.

Трудности при получаване и обслужване на кредитите. Спънки във въпроси, свързани с наследство. Възникват сложности с чужди пари. Напрежения в отношенията с властите, с хората с по-висока от вас длъжност и положение. Продължителни трансформации, избивания, кризи.

Травми, счупвания, аварийни ситуации. Страхът се преодолява чрез напрежение, по принципа : не мога да плувам – съдбата ме хвърля в открито море. Никой не се вълнува дали ще се науча да плувам или не.

Сатурн в IX

Ценностната система е отработена за дълги години, Вие сте твърд човек, последователен в своите идеи и мироглед. Има висока вероятност от съдебни дела и разбирателства. Привърженик на аскетична вяра, където е нужно голямо търпение.

Сложности с визовите въпроси. Проблеми с документите и официалните институции. Трудности по време на пребиваването Ви в чужбина.

Контролирайте процесите, свързани с юридически документи. Изучавайте правото и законите. Ако пътувате в чужбина, направете си застраховка, намерете телефоните на консулските отдели и адвокати, специализиращи се по въпросите на туризма.

Сатурн в X

Високи длъжности и кариерен ръст, постигнати с упорит труд. Окончателен избор на професия – след следващото завръщане на Сатурн. Бързо издигане там, където има система, йерархия, началство.

Поставяйте си конкретни цели в кариерата и обмисляйте детайлни планове за тяхното постигане. Концентрирайте се върху изработването на професионални навици, особено в сферата на администрацията и управлението.

Страх от загуба на своето положение. Кариеризъм, желание на всяка цена да се пробие нагоре,без да се обръща внимание на жертвите. Всички, които са над Вас са упорити, понякога безчувствени и жестоки. По-добре не си играйте със закона.

Сатурн в XI

Натиск от страна на социума .Болезнено чувство на отговорност пред хората и колектива. Страх да не се изложиш, да не се впишеш в рамките на колектива и тълпата. Точно планиране, целите си определяте като резултат на анализа на своите възможности. Мечтите са материални и достижими.

Човекът е затворен в себе си и не може да се впише в обществото. Има желание да се отдели с ограда от хората, тъй като техните изисквания са твърде високи.

Натиска от страна на социума с годините отслабва. Общуването с колектива трябва да бъде прохладно,професионално, да се държи дистанция, така , че влиянието на обществото да не пороби личността Ви.

Сатурн в XII

Фобии и ирационални страхове. Родилни травми, получени още в майчината утроба. Медитации, постене, обети, аскетизъм. Сериозно отношение към сънища, езотерика,енергетични практики, духовен ръст. Колкото повече се жертвам, помагайки безвъзмездно на другите, толкова повече трудности възникват.

Негатив: Принудителна изолация, затвор. Тежки хронически болести проблеми с психиката. Дълбоко чувство за вина, срам пред цялата Вселена. Лекува се чрез психоанализа, холотропно дишане, регресивна хипноза. Трудностите извират като от рога на изобилието.

Вие го постигнахте !

Ако сте успели да прочетете докрай тази статия, да изтърпите такова количество думи, тогава проработването на Сатурн е започнало.

Сатурн в астрологията – това е законът на Вселената. Ако живеете в хармония с него, вместо ритници ще получавате блага: твърда репутация, статус,известност. Не ругайте Сатурн! Той е велик. Учител. Грешките дават мъдрост и опит. Всичко, което не ни убива, ни прави по-силни.