Почистване пътеката на Златни мостове

Всяка пролет и есен асоциация „Захир“ организира доброволчески акции за почистване на горската пътека на Златните мостове. Казано с други думи, на любимата Витоша се събира бодра бригада, готова да поспортува с различни инструменти, да натовари различни части на тялото и да се забавлява с нови приятели.

А упражненията, включени в предстоящата акция на 21 октомври, са:

отстраняване с лопата на натрупаните листа от двете страни на пътеката;
почистване на водостоците;

Основната цел е туристическата пътека да се освободи от натрупаните листа, за да може дъждовната вода да се оттича и да не я разрушава.
Кога и къде?

Всяка пролет и есен асоциация „Захир“ организира доброволчески акции за почистване на горската пътека на Златните мостове. Казано с други думи, на любимата Витоша се събира бодра бригада, готова да поспортува с различни инструменти, да натовари различни части на тялото и да се забавлява с нови приятели.А упражненията, включени в предстоящата акция на 21 октомври, са: отстраняване с лопата на натрупаните листа от двете страни на пътеката; почистване на водостоците; Основната цел е туристическата пътека да се освободи от натрупаните листа, за да може дъждовната вода да се оттича и да не я разрушава.

Кога и къде?
На 21 октомври, събота, от 13:30 до 15:30 ч. на Детски екостационар „Белите брези“, намира се по асвалтовия път към Златни мостове след отбивката за Копитото.

Нужна екипировка?

Спротно облекло, градински ръкавици, вода.

Инструменти получаваш на място.
Ако е лошо времето?Акцията ще се отложи за следващата събота – 28/10.

Как да участвам? запиши се в нашата фейсбук страницата на „Захир“ или на мейл margaritavb@abv.bg

Асоциация „Захир“.
Защо?

Планината е източник на здраве и красота. Тя ни помага да се разтоварим от стреса и се грижи за нас като ни дарява с позитивна енергия. Нека и ние се погрижим за нея.
Нужни умения?

Желание и добро настроение. Работи се в група, така, че ще имаш подкрепа от хората до теб.