Кармичните уроци във връзките

Аспектите в астрологията са ъглови разстояния между планетите.

Няма случайни срещи в житейския път на човека. Срещата с любим, брачен партньор, бизнес партньор, приятел, дете, родител, брат или сестра дават възможност на всеки от нас да се учи, докато плава по течението на житейската река.

Когато се прави хороскоп за съвместимост между двама души се разглеждат аспектите между планетите на единия и на другия, както и други астрологични фактори. Астрологът не може да вземе решение дали една връзка е ефективна или не. Това е избор на индивидите, които са ангажирани в нея. Той, обаче може да покаже начините, по които връзката ще има възможност да се разгърне хармонично и начините, които могат да доведат до нейния разпад.

05-love-horoscopeСлънцето е много важен фактор във всяка рождена карта /хороскоп/ то е символ на нашето его, на нашия характер и личност. То говори за нашия просперитет, за естествените наклонности в живота ни. Слънцето ни дава информация за способността да обичаме и приемаме другия, за отношението ни към децата, към бащата, съпруга. То е символ на нашата жизненост, здраве и енергия. Аспектното отношение на слънцето на единия партньор към това на другия е много важно и дава информация за жизнеността на връзката.

Ще разгледаме само главните аспекти между слънцата.

СЪВПАД – това е аспект от нула градуса, тоест слънцата са в един и същи знак на разстояние до 10 градуса едно от друго – например слънце в 20 градуса овен и слънце в 25 градуса овен.

Това е хармоничен аспект, който създава естествена топлина във връзката. Двамата имат сходни интереси и перспективи в живота. Между индивидите в такава връзка съществува тенденция за съревнование, което е градивно и за двамата и им носи най-доброто. Може да има трудности в постигането на баланс във връзката. Преживяванията на двамата е възможно да са доста сходни по едно и също време, така че единият е или подтиснат или екзалтиран в същото време, в което и другият изживява подобни емоции. Трябва да се разгледат другите планети в картата, за да се види в каква област и по какъв начин може да се балансира енергията във връзката.

КВАДРАТ – това е аспект от 90 градуса разстояние между слънцата – например слънце на 20 градуса телец и слънце на 20 градуса лъв. Разстоянието може да е плюс/минус 10 градуса.

Това е доста труден аспект. Двамата индивиди се стремят да постигнат чувство за личен аз, съществува борба между егото на единия и на другия. Тъй като техните пътища в живота са различни, ще съществува борба в някои сфери от живота, в зависимост от това, какви сфери от живота управляват слънцата им. Ще се изискват много усилия и от двамата по пътя към прогреса. Това, обаче е интересна и динамична връзка, в която никой не скучае. Препятствията са в основата на изграждане на сила и у двамата. Ако жената осъзнае, че идентифицирането с нейната женственост е на второ място след идентифициране с цялостното й аз, трудностите може да отстъпят място на оптимизма, който води до взаимно уважение и ново съзнание.

sunloveТРИГОН – аспект от 120 градуса – например 10 градуса рак и 10 градуса риби.

В тази връзка съществува дух на хармония и съдружие, които дават възможност на всеки партньор да изпита чувство на оптимизъм и лекота в отношенията. В такава връзка са възможни късмет, щастие, материално и духовно благополучие. Житейската пътека на всеки индивид предоставя чудесни възможности за другия. Двете слънца осветяват взаимно своите пътища. При тази връзка всичко става толкова лесно и безпроблемно, че тя може да се превърне в едно мързеливо партньорство, в което всеки приема другия за даденост и не се старае да се доказва пред него.

ОПОЗИЦИЯ – аспект от 180 градуса – слънцата заемат два срещуположни знака – например 5 градуса риби/5 градуса дева. Отново отклонението от точния аспект може да е до 10 градуса.

Този аспект е неблагоприятен за връзките. При него също се наблюдава борба на егото на единия и другия партньор. Тук, обаче борбата не е градивна и не изгражда качества, както при квадратурата. При този аспект е възможно или силно привличане или силно отблъскване между двамата партньори, в зависимост от много други показатели в рождените им карти. Това определено са трудни връзки, защото индивидите в тях са с различни интереси и модели на поведение, те имат често противоположни възгледи и житейски пътища и всеки ще се опитва да издърпа енергията на връзката към себе си, което ще създава конфликти.

За да се направи един хороскоп на съвместимост трябва да се разгледат аспектите между всички планети, както и много други фактори в рождените карти, за да се създаде пълна и ясна картина на отношенията.