Обвързване- Въпрос 6

keeping-your-partners-loveВъпрос:

Моята партньорка непрекъснато получава имейли от стари тръпки, с някои от които много интимничи. Каква е кармата, за да ми се посвети изцяло?

Отговор:

Този въпрос ми беше зададен от млад мъж, който се казва Карл. Познавам го от няколко години.

-Ами,- започнах, знаеш откъде си тръгнал. Кармата за вярност е една от най-основните за всяка връзка. Не ти трябва никакъв съвет за твоята връзка, ако изобщо не съществува връзка. Ако между вас двамата няма уникална, неповторима свързаност.  В тибетската традиция има един много прост и ефективен метод, за да си сигурен, че партньорът ти е верен. Ти самият трябва да си изключително верен независимо какво точно прави партньорът ти в момента.

Начинът, по който приятелката ти действа в момента, е създаден от негативни кармични семена, които ти самият си посял в някакъв момент в миналото. За да се отървеш от тези семена, ти трябва да поддържаш много високо нивото на своя собствен морал- да поддържаш съвсем съзнателно и недвусмислено ниво на честност. Това е нещо, свързано със системата на шлифоване на диаманти. Ако срещнем проблем от подобно естество- нашият партньор получава мейли от стари гаджета- обикновено искаме да говорим с партньора си, за да разберем колко сериозно е положението, да им покажем колко сме обезпокоени. Но изчакай малко. И аз, и ти знаем, че говоренето може да помогне, но може и да не помогне. Искам от теб да започнеш да се съмняваш в тези работи- дето може да проработят, но може и да не проработят. Защото, ако те могат да проработят, но могат и да не проработят- истината е , че те не работят.

Спри да си блъскаш главата в стената. Намери начин, който винаги работи. Истина е, че ти изобщо няма нужда да говориш с твоя партньор, защото това няма да оправи нещата. Няма да ги оправя всеки път. Никакви споразумения и преговори повече, никакви дискусии, които продължават до късни доби. Това няма да поправи кармичното семе. Ние трябва да направим нещо, което да поправи кармичното семе и няма нужда да караш твоят партньор да го прави- защото семето е вътре в теб и ти сам си го сложил там. Ние трябва да променим това смущаващо писане на имейли или смс-и в семе на пълна вярност и мястото, на което трябва да посеем това ново семе, е вътре в нас, не в тях. Разбираш ли?

Той кимна.

healthy-young-couple-Ето какво казват тибетците, че трябва да направим- продължих аз.-През целия ден, всеки ден, навсякъде, независимо с кого сме, да помним едно единствено нещо. Никога не казвай, не прави или дори не си помисляй нещо за друга жена, което не би казал, направил или помислил, ако Джоана седеше до теб, виждаше и чуваше- чуваше дори най-тайните ти мисли.

Някоя колежка идва при теб на работа или се разминавате в магазина и те поглежда по по-особен начин. А ти просто не й отвръщаш на погледа- ти си абсолютно верен, същият, както би бил, ако Джоана беше до теб, внимателно проследявайки очите ти.

Карл кимна, но бавно- аз видях как един проблем се заражда в ума му. Той помисли, че ще попадне в някакъв психически затвор и то- до живот.

-Не е това, което си мислиш, успокоих го.- Ако постигнеш това ниво на вярност, ще установиш, че ще се усетиш много щастлив и освежен, няма да усещаш никаква тежест или чувство, че някой те контролира или ограничава. Жените, с които се срещаш, ще се чувстват щастливи, защото ще знаят, че ти си човекът, който ги уважава и се отнася към тях с респект.

Мъжете в живота ти ще ти имат доверие и ще са спокойни, защото дълбоко в себе си ще разбират колко много уважаваш връзката им. И, разбира се, същото важи и за женската гледна точка. Така изграждаш цяла система, базирана на доверие, и посяваш дълбоко семена. Без самият ти да го забелязваш, Джоана внезапно ще се промени и ще иска да бъде само с теб.

Карл посади тези семена- и, както може би сте очаквали- те се появиха по доста необичаен начин. Джоана изгуби интерес към имейлите и смс-ите и се насочи към Фейсбук, където публикуваше снимки и новини към приятелите си- отворено, така че Карл не само можеше да вижда какво се случва, но и да участва,  по няколко пъти на ден. Той стана партньор в нейните разговори и съобщения, вместо доста нервен страничен наблюдател.

из „Кармата на любовта“ от Геше Майкъл Роуч

НАМЕРИ ОТГОВОРА….