Животът е книга, а авторът сте ВИЕ

book-writing-ideasПроцесът на материализация на желаната реалност с помощта на силата на съзнанието, до голяма степен,  напомня писането на книга. Избирате си главния персонаж, сюжета, мястото, където ще се развива действието и определяте завръзката и главната интрига на книгата (без тези неща, книгата няма да е интересна). Задължителен е и финалът. Без него, книгата ще бъде незавършена, защото ще се загуби смисълът от прочитането й. Защо е всичко това? Каква развръзка виждате на своята „книга на живота“?

На подсъзнателно ниво, вие знаете как ще свърши всичко, защото очакванията ни определят това, което ще ни се случи.Не е маловажно и това, да разбирате ясно кои сте вие и заради какво живеете. Трябва да имате дълбока и значима цел. Възможно е, тази цел да е и велика.

За да съумеете да вземете юздите на живота в ръцете си, е нужно да определите героят на кой жанр желаете да бъдете. Това е ваше право. Даже и да не ви се е получило много началото на книгата, винаги можете на смените сюжетната линия и от герой на трагедия да се превърнете във възвишен персонаж, който постига всичките си цели.

Животът си е ваш и съдбата ви трябва да е във вашите ръце. За какво е нужно да позволявате на други хора да решават каква да бъде вашата книга? Защо ви е да копирате дословно чужди сюжети, които са предварително известни? Какво ви дава това? Спокойствие, безопасност? Наистина ли смятате, че животът е толкова страшен, че нямате никаква власт върху случващото се? Вярвате ли, че в живота сте просто случайни гости, появили се неизвестно откъде и неизвестно за какво?

Всичко това е невярно, защото всяко нещо има своя смисъл и дълбоко в себе си, вие знаете това- даже ако съзнанието ви не намира логически аргументи. Замисляли ли сте се, че някога ще настъпи време, когато ще е нужно всички книги да бъдат пренаписани от самото начало? Че в един момент, ще получите власт над живота си, за която не сте и подозирали- когато всеки един миг ще напомня за удивителното приключение на вглъбяване в себе си?

Това време е дошло. Време е да узнаете за себе си това, което е било скрито до момента, когато вече сте готови да го възприемете.

Животът е книга, която пишат самите герои, участващи в нея. Но сюжетът никога не е предварително известен. Той може да се загатва в началото, но развитието е винаги непредсказуемо. В това се крие тайнството на живота. Едно нещо е да се напише книга, но съвсем различно е тя да се изживее. Свободата на волята се изразява в това, че винаги можете да избирате каква книга да започнете да пишете за себе си и каква роля в нея да си отредите.

В ежедневието винаги има непредвидени случайности- това, което не планирате, но което ви се случва. Тези събития са всъщност изразяването на дълбокия замисъл на вашата книга, случайностите са главните съставляващи на живота.Това няма как да се предвиди и в това се крие прелестта на всяка интересна книга: случва се нещо неочаквано, което главният герой не е успял да предвиди. Моментът, в който самата съдба се намесва в живота му и кара той да се промени за един ден.

Виновникът за тези събития е този, който пише книгата на живота и този, който я чете- самият човек! Той избира сюжета в книгата си, решава кой да бъде и какво да се случи. Как тогава, човек може да избира да му се случват страдания? В това се крие интригата, защото животът е скучен без тревоги. Без опасности, той се превръща в блато, а без изпитания сме лишени от възможността да се преборим за щастието си и да излезнем победители.

В стремежа към мечтите си, човек си поставя високи цели, а съдбата му подхвърля  изпитания на пътя. Ако ги издържи, човек е достоен да получи желаното и да въплъти мечтата си в реалност. Често, в книгите, след изпитанието, героят го очаква дар, който не би могъл да бъде получен без героят да премине през всички трудности.

Мислите ли, че би ви било интересно да четете книга, в която героят получава всичко, което иска веднага? На първо време, може да си мислите, че да, но ако си го представите ясно, то ще осъзнаете, че щастието на готово не е щастие, защото не може да бъде оценено адекватно. Истината се крие в сравнението. Затова, приключенията и заслужените след дълги усилия награди, са главните съставляващи на всяка житейска книга, които и правят живота интересен.

Въображението е вашият инструмент, а вярата, вашият съюзник и партньор, а невероятният свят наоколо е вашият съавтор. Всичко, което ви се случва е просто отражението на вашето подсъзнание. Не съществува нищо отвън, защото само вие сте автор на вашата книга. Вие сами програмирате това, което ви се случва даже и да не осъзнавате как и кога го правите. Помнете, че винаги контролирате всеки миг и винаги имате възможност да започнете всичко на чисто.

Решавайте как да живеете живота си и следвайте инстинкта си, защото само истинска решителност е способна да промени реалността ви. Направете усилие да се поставите в центъра на вселената и светът веднага ще започне да ви изненадва със „случайности“, които само ще потвърдят, че вашата нова книга е започнала да се пише.