Венера – богинята на любовта

venus2Венера отговаря за много неща в един рожден хороскоп, но сега ще разгледаме влиянието и върху любовния живот на личността.

Венера е планетата, която определя как обичате, определя вашия вкус и предпочитания, нещата, които ви доставят удоволствие и усета ви към красивото.

Венера става много важна, когато се влюбите и се свържете с друг човек. Тогава, под нейно въздействие, се чувствате щастливи и се променяте цялостно.

Много важни са аспектите на венера с планетите на партньора, особено с неговите венера, слънце, марс, юпитер, луна, меркурий и сатурн. Те ще дадат информация за това дали е възможна любовта, дали е трайна, дали е чиста и искрена, дали е вярна.

Първо ще разгледаме позицията на венера по знак, а след това аспектите й.

 

%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%bdВЕНЕРА В ОВЕН

Човек се чувства обичан, ако му се отделя специално внимание и специално време. Той показва пламенно и ентусиазирано любовта си чрез възхищение, бори се за нея, насърчава любимия и се забавлява в чувствата.

 

 

%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d1%86ВЕНЕРА В ТЕЛЕЦ

За да се чувства добре в любовта, на този човек му е нужна финансова и емоционална сигурност, силен физически и сантиментален контакт. Той е способен да обсебва, привързан е, чувствен, дава сигурност и материално благополучие на партньора.

 

%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8ВЕНЕРА В БЛИЗНАЦИ

Чувства се обичан, ако среща взаимност и има свобода на изява. Показва любовта си като говори, забавлява любимия, остроумничи, прави необичайни неща, поднася нова и интересна информация.

 

 

%d1%80%d0%b0%d0%baВЕНЕРА В РАК

Чувства се обичан, ако среща възхищение и лоялност. Има нужда от нежност. Той проявява грижа към другия, упорство. Има желание да изгради семейство и дом. Държи на традициите, старомодното, сантименталното.

 

%d0%bb%d1%8a%d0%b2ВЕНЕРА В ЛЪВ

Този човек се чувства обичан, когато му се угажда и му се възхищавате. Той иска да блести под светлината на прожекторите. Показва любовта си чрез щедрост, страст, лоялност, протекция, внимание и показване на лична сила.

 

 

%d0%b4%d0%b5%d0%b2%d0%b0ВЕНЕРА В ДЕВА

Този човек има нужда от внимание и угаждане на прищявките. Той самият оказва внимание и полага грижи за любимия, иска винаги да е полезен с нещо, задоволява дребните ви капризи.

 

%d0%b2%d0%b5%d0%b7%d0%bd%d0%b8ВЕНЕРА ВЪВ ВЕЗНИ

Той има огромна нужда от преданост, иска да споделя радостите си. Трудно живее сам. Лесно се приспособява към другия, стреми се да осигури приятен и хубав живот. Привързва се, оказва внимание и съпричастност.

 

 

%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bf%d0%b8%d0%be%d0%bdВЕНЕРА В СКОРПИОН

Чувства се обичан, когато усеща силна страст и дълбока интимност. Показва любовта си чрез страст, ангажираност, силна сексуалност, доверие и стремеж към положителни промени и обновление.

 

%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d1%86ВЕНЕРА В СТРЕЛЕЦ

Този човек се чувства добре в атмосфера на забавление, смях, лудории, всичко ново го привлича. Той държи на свободата си. Показва любовта си чрез щедрост, отстъпчивост, готовност да участва в забавления и приключения.

 

 

%d0%ba%d0%be%d0%b7%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b3ВЕНЕРА В КОЗИРОГ

Този човек се чувства обичан, ако му се осигурява сигурност и спокойствие. Показва любовта си чрез помощ, преданост, като се грижи за сигурността на партньора си. Той е благонадежден.

 

%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b9ВЕНЕРА ВЪВ ВОДОЛЕЙ

За да се чувства обичан, на този човек са  му нужни свобода и приятели. Той проявява към партньора приятелство, заинтересованост, лоялност. Стреми се към разбирателство и споделя необикновените си идеи.

 

 

%d1%80%d0%b8%d0%b1%d0%b8ВЕНЕРА В РИБИ

Той търси атмосфера на интимност и свобода, която позволява да се променя. Показва чувствата си по много романтичен начин, чувствителен, жертвоготовен, еротичен и силно привързан към любимия.

 

 

АСПЕКТИ МЕЖДУ ВЕНЕРА НА ЕДИНИЯ И ВЕНЕРА НА ДРУГИЯ ПАРТНЬОР:

 

СЪВПАД

Това е един от най хубавите аспекти за трайна и изпълнена с любов връзка. Всеки партньор има същата концепция за любов като другия. При този аспект има съгласие по отношение на факторите и нещата, които формират връзката. Изгражда се атмосфера на добронамереност и разбирателство, тъй като и двамата са способни да усещат чувствата на другия.

 

КВАДРАТУРА

Този аспект е труден за трайна връзка. На подсъзнателно ниво мъжът може да преживее чувство на провал, защото неговите усилия да се свърже със своята партньорка се оказват много тежки. Той трябва да се научи как да отстъпва, за да не бъде прегазен от нея, макар и нежно.

 

ТРИГОН

Този аспект създава лекота в отношенията. И двамата изпитват приятни чувства един към друг. Проявяват сходен интерес към красивите неща в живота. Партньорите си сътрудничат, което е предпоставка за стабилно партньорство или брак на основата на благоприличието и здравия морал.

 

ОПОЗИЦИЯ

Вкусовете и предпочитанията на двамата са различни и се противопоставят. В опита да намерят хармония във връзката и за двамата партньори е трудно да задоволят изискванията си по едно и също време. Ако обективно и разумно проявяват отстъпчивост и търпение, то може да се постигне личностен растеж и при двамата индивиди. Съществуването на такава връзка е показател как привличането на противоположни ценности може да намагнетизира и двамата включени в нея.

Ако искате да разберете в какъв аспект са вашата венера с тази на вашия партньор, то се обърнете към нашият личен астролог на асоциация „Захир“ като ни пишете на info@zahirbg.org.