Будистката мъдрост за всеки ден

Будистката мъдрост за всеки ден

indokitai1

Снимки от градчето Ван Виен, събирателна точка на любителите на природата, водните спортове и бирата. Зелена енергия и срещи със забавни хора от цял свят.

Виетнам, Камбоджа и Тайланд

15 дни/13 нощувки

Дати: 21.02. – 06.03. 2016 г.

Една от духовните традиции на Изтока, която силно е повлияла развитието на съзнанието ни е будизмът. По-точно учението и практиките, оставени от просветления принц Гаутама Сакямуни – Буда!  Виетнам, Камбоджа и Тайланд са страни пропити с принципите на Будизма. В малките градове можеш да видиш приложението на учението в обикновения живот на хората. Тази мъдрост може да ни помогне не само по-ясно да видим нещата такива, каквито са, но и да внесем повече радост и жизненост в ежедневието ни. Пътуването включва и посещението на едно от новите чудеса на света – Анкор Ват в Камбоджа!

 

1-ви Ден 21.02.2016: София – Доха – Сайгон 

Отпътуване от летище София за Сайгон. Прекачване в Доха.

 

2-ри Ден 22.02.2016: Доха – Сайгон

Рано сутринта полет за Сайгон. Пристигане около обяд. Трансфер до хотел за настаняване. Почивка и следобедна разходка из Сайгон (Хо Ши Мин). Културната столица на Виетнам е древен град с 300 годишна история. Ще имате възможност да посетите катедралата „Нотр Дам”, построена през 1877-83 г. в сърцето на гр. Сайгон; сградата на Централната поща и кметството в типичен френски стил; пагодата „Вин Нием” и Двореца на обединението. Вечеря и нощувка.

3-ти Ден 23.02.2016:  Учението Чао Дай

Трансфер извън Сайгон, за да се потопим в виетнамската действителност и посещение на пищният храм на уникалното учение Као Дай, което обединява пет религии анимизъм, будизъм, конфуцианство, даоизъм и християнство. Пример за това как всички учения и религии имат една основа и там ще направим ритуал за подсилване на толерантността в света. Връщаме се в Сайгон. Нощувка.

 

4-ти Ден 24.02.2016: Делтата на Меконг

Екскурзия до делтата на река Меконг. Този ден ще имате възможност да видите плаващия пазар „Кай Би”, често оживен около 06.00 часа сутринта, така че тръгването от Сайгон тази сутрин ще бъде много рано сутринта. С автобус ще пътувате до Вин Лонг – провинция Тиен Гианг, разположена на Делтата на река Меконг в Южен Виетнам. След пристигане – разходка с лодка из местните фабрики – за оризови и царевични закуски, оризова хартия и кокосови сладки. Разходката с лодка продължава към остров Донг Хоа Хиеп, за да разгледате красивата и успокояваща природа, заедно с традиционния живот по Делтата на река Меконг. След обяд ще се разходите по тесните канали. Вечеря и нощувка в Сайгон.

 

5-ти Ден 25.02.2016: Сием Реап

Полет от Сайгон до Сием Реап.

След закуска с полет ще пътуваме до Сием Реап и ще се потопим в Камбоджанската атмосфера на туристическото градче. То е базата ни за проучване на известните храмове на област Анкор. На залез слънце ще посетим първата серия от храмове. Вечеря и нощувка.

 

6-ти Ден 26.02.2016: Чудото Анкор Ват

Преди изгрева ще посетим изключителните свещени руини на Анкор Ват. Има над хиляда храма тук, вариращи от малки руини до известния храм Анкор (Wat Angkor), който вероятно е най-големият религиозен паметник. Храмът Анкор отдава почит на индуския бог Вишну и е ослепително красив масив от богато украсени резби.

Храмовете тук са построени между 9-ти и 13-ти век за период от около 600 години от Кхмерската империя. Сред тези храмове са някои от най-известните в света постройки и заемат площ от около 160 кв. км. Тук ще се запознаем с бисерите на будистката мъдрост, за да ги приложим в ежедневния си живот. Необикновено свято място, което ще ви зареди и пречисти. Нощувка.

 

7-ми Ден 27.02.2016: Закуска. Обиколка по изгрев и залез на други части на Анкор Ват. Връщане в Сием Реап. Нощувка.

 

8-ми Ден 28.02.2016:

Възможност още веднъж да медитираме и съзерцаваме природата в комплекса Анкор Ват по изгрев. Трансфер до летището за полет към Банкок в 11:45 часа. Пристигане в 12:50 часа. Трансфер до хотел Furama Silom Bangkok 3*. Разходка из Банкок. Нощувка.

 

9-ти Ден 29.01.2016: Банкок – Аютая

Закуска в хотела. Заминаване за Аютая. Пътуване назад във времето в средновековен Тайланд с приказните си позлатени кралства и богата култура. По време на трансферите и на местата за посещение ще чуете беседи за Будистката мъдрост за всеки ден. Посещение на историческата част на Аютая, която е в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Настаняване в Hotel Classic Kameo 4*. Нощувка.

 

10-ти Ден 1.03.2016: Аютая – Сукотай

След закуска продължаваме на север до Phitsamulok и Subhotai – едни от най-свещените места на будистите в Тайланд. Настаняване и нощувка в Сукхотай.

 

11-ти Ден 2.03.2016: Трансфер до Чанг Май

Транфер до Чанг Май. Това е град в прекрасен северен район на Тайланд, който се различава от мисленето на островитяните на юг. Тук казват живеят истинските тайландци, които са ценили естетиката и дълбоката символика на храмовете. Те са архитектурни строежи, които и без нищо да правиш, структурират твоето съдържание. Нощувка в Park Hotel Chiang Mai  3* в Чанг Май.

 

12-ти Ден 3.03.2016: Чанг Маи

Закуска. След закуска посещения на два храма, посветени на китайския хороскоп. Храмът на Дракона и на Овена.  Потапяне в природата и традициите на тайландската провинция. Нощувка.

 

13-ти Ден 4.03.2016: Полет до Патая

Закуска. Полет до Банкок и трансфер до Патая. Едно от най-популярните места около Банкок за плаж и отдих. Релаксация на плажа. Осмисляне на наученото и изживяното по време на пътуването. Нощувка.

 

14-ти Ден 5.03.2016: Патая

Закуска. Ден посветен на грижа за тялото, душата и ума. Плаж, масажи, самомасажи, таласотерапия и други процедури в пищната екзотична природа на Тайландското крайбрежие. Празнична вечеря за края на приключението ни.

 

15-ти Ден 6.03.2016: Банкок – Доха – София

Рано сутринта полет за Доха, където се прекачваме. В София пристигате на обяд.

 

Цена 2350 евро

 

Ценaтa включва:

 • Самолетни билети София – Доха – Сайгон – Банкок – Доха – София с Qatar Аirways, включени багажи;
 • Самолетни билети Сайгон – Сием Реап – Банкок с Air Asia, включени багажи;
 • Самолетни билети Чанг Май – Банкок с Bangkok Airways, включени багажи
 • Летищни такси по всички полети;
 • Трансфери летище – хотел – летище в Банкок;
 • Трансфери летище – хотел – летище в Сием Реап;
 • Трансфери хотел – летище Чианг Май;
 • Трансфери летище – хотел – летище Сайгон;
 • Нощувки със закуски в Сайгон;
 • Нощувки със закуски във Furama Silom Bangkok 3*, Standard Room – http://www.furama.com/silom
 • Нощувки със закуски в Сием Реап, хотел 3*;
 • Нощувка със закуска в Classic Kameo 4* Ayutthaya, Deluxe Room – http://www.kameocollection.com/classickameo-ayutthaya
 • 2 нощувки със закуски в Park Hotel Chiang Mai 3*, Superior Room – http://www.parkhotelchiangmai.com
 • 2 нощувки със закуски в Hotel La Playa Resort 3* в Патая
 • Водач на български език през цялото пътуване;
 • Транспорт по включения маршрут;
 • Повечето от екскурзиите по програмата с включени такси на обектите;
 • Медицинска застраховка за целия престой с покритие 15 000 евро;

Ценaтa не включва:

 • Виза за Тайланд – 30 EUR;
 • Допълнителни екскурзии;

 

 

Условия и Забележки:

 • При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
 • Офертата важи при минимум 10 туриста;