АЮРВЕДИЧЕН МАСАЖ ЗА ЖЕНИ

женски_масажЖенският аюрведичен масаж включва активна работа в областта на гърдите. Този масаж се прави не само за разкрасяване на гърдите, за да им придаде привлекателна форма и да дари конфорт на жената, но също така и поради по-дълбоки терапевтични причини. Това е нежна и деликатна техника за поддържане и възстановяване на женската хормонална и репродуктивна системи, емоционалното и ментално равновесие. Аюрведа, както много други източни терапевтични и лечебни практики, учи, че масажа около и на гърдната тъкън подобрява и поддържа здравето на всички органи на женската репродуктивна система, а също така подпомага постигането на хормонален баланс.

Също както много аюрведични масажни техники, този нежен и релаксиращ масаж на гърдите разчита на комбинация от различни варианти на стимулиране на жизнени енергийни точки чрез билкови масла, лек натиск, поглаждане и разтягане.  Жизнените енергийни точки играят ролята на ключ между осъзнатите намерения на човека и вътрешните способности на организма да се самолекува. Те са свързани с правилното функциониране на жлезите с вътрешна секреция. По време на масажа те се стимулират,за да подсилят подхранването и изчистването на тъканите. Поглажданията и натискът са носочени към акткивиране на лимфната система. Поглажданията, натискът и стимулирането на жизнените точки на тъканта на гърдите способства за извличане на токсините, мазнините и събирането на излишните енергия и хормони, които в последствие се извеждат чрез лимфната система, и по този начин увеличава притока на кръв, респективно на хранителни вещества за ревитализирането на гръдната тъкан. Натискът около гръдните – по врата, нагоре и надолу по контурите на гърдите подпомагат притока на хранителни вещества.

женски_масажПолзи от женския аюрведичен масаж:

  • Балансира хормоналната система
  • Намалява чувствителността на гърдите по време на месечен цикъл
  • Добре се отразява на симптомите на ПМС
  • Превенция на рак на гърдата
  • Рехабилитация след хирургическа интервенция
  • Подпомага разсейването на кисти, мастопатии и други застойни образувания
  • Подобрява настроението и самочувствието
  • Подобрява външния вид на бюста

За повече информация и записване за аюрведичен масаж, ни пишете на info@zahirbg.org или ни се обадете на тел. 0878347872.